Politsei õppis kadunud inimesi otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveosakonna lennusalga helikopter
Piirivalveosakonna lennusalga helikopter Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Igal aastal tuleb politseil sügishooajal tegemist teha inimestega, kes eksivad teelt marju ja seeni korjates, mistõttu osaleti praktilisel koolitusel, kus harjutati inimeste otsimist.

Lääne prefektuuri ametnikel on tulnud inimesi metsast välja juhatada või välja tuua 2008. aastal üheteistkümnel ja 2009. aastal kümnel korral.

Politsei kinnitusel on isikute otsingud maastikul väga ressursimahukad tegevused, sest selliste otsingute läbiviimiseks vajatakse palju inimesi ja abistavat tehnikat.

Samal ajal kui mitukümmend inimest ja eritehnika on hõivatud ühe inimese otsimisega, võivad aga mitmed inimesed jääda ilma kiirest ja professionaalsest abist.

Kuna isikuotsingute efektiivseks läbiviimiseks on vajalik omada vastavaid erialaseid teadmisi ja oskusi, on läbi viidud praktilisi õppusi harjutamaks isikute otsinguteks maastikul, samuti on antud meedia abil inimestele juhiseid, kuidas hoiduda metsa eksimisest.

12. augustil korraldati järjekordne koolitus ja seekord merelt päästmise põhimõtteid.

Koolitusele olid kaasatud Lääne prefektuuri politsei- ja piirivalveametnikud, teiste prefektuuride politseiametnikud, sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži õpetajad ja koostööpartnerid Lääne maakonnast.

Pärast teoreetilise osa läbimist said osalejad tutvuda otsinguid abistavate lennumasinatega. Selleks olid kohale lennanud piirivalveosakonna lennusalga helikopterid Enstrom 480B ja AgustaWestland AW139 ning  õhuväe lennubaasi R 44 Clipper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles