Venemaal võib varsti patrullimist alustada põhjapõdrapolitsei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjapõtrate võidujooks Venemaal.
Põhjapõtrate võidujooks Venemaal. Foto: SCANPIX

Venemaal võivad politseinikud hakata varsti patrullima põhjapõtradel, kirjutab BBC Vene ajalehe Izvestija viidates. Siberi edelaosas Jamali Neenetsi autonoomses ringkonnas on ilmaolud aasta vältel karmid ning pinnas on peaaegu alati külmunud ning see ongi kohalikele võimudele pähe toonud mõtte kasutada politseitöös ilmastikuga hästi kohandunud põhjapõtru.

Praegu kasutavad Vene võimud tundrapiirkonnas liikumiseks mootorsaane, kuid ka nendel sõiduvahenditel on omad puudused. «Muidugi on meil saanid olemas, kuid tuleb ka aru saada, et masin on ikkagi masin,» sõnas Izvestijale Jamali Neenetsi autonoomse ringkonna siseministeeriumi esindaja Irina Pimkina.

«Mootorsaan võib katki minna või tundrasse kinni jääda, kuid põhjapõder jookseb kogu aeg,» lisas Pimkina.

Üks allikas rääkis ka ajalehele, et kohalikel võimudel on tihti raskusi kahtlusaluste kättesaamisega, kes põgenevad omaenda põhjapõdral tundrasse. Selliste inimeste tabamisel on neid aga ka keeruline tagasi politseijaoskonda toimetada.

Venemaa kaitseministeeriumil on juba ligi 150 eeslit ja muula, kes on kasutusel mäebrigaadide teenistuses.

Soome politsei kasutab Lapimaal metsades patrullimiseks samuti põhjapõtru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles