Pakistani üleujutused võtsid kodu 20 miljonilt inimeselt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Pakistani tüdruk liigub telkide vahel, mille sõdurid püstitasid tulvavete tõttu koduta jäänud inimestele Nowshera lähistele.
Väike Pakistani tüdruk liigub telkide vahel, mille sõdurid püstitasid tulvavete tõttu koduta jäänud inimestele Nowshera lähistele. Foto: SCANPIX

Pakistani ametivõimude hinnangul jätsid tulvaveed kodutuks ligi 20 miljonit inimest, mis on oluliselt rohkem ÜRO ennustatud 14 miljonist.

Reutersi andmetel puudutab katastroof otseselt umbes 12 protsendi pakistanlase elu. ÜRO andmetel vajab kuus miljonit inimest toitu, telke ja joogivett.

Peaminister Yusuf Raza Gilani puudutas teemat kõnes, mille ta pidas riigi iseseisvuse aastapäeva pidustustel, vahendas BBC. Ta ei täpsustanud, kui palju on jäänud kodutuks ja kui paljud on pidanud kodudest ajutiselt lahkuma.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon sõitis täna Pakistani, et ärgitada tagant riigi aitamiseks tehtavaid jõupingutusi. Ta kohtub peaminister Gilaniga ja president Asif Ali Zardariga.

Hukkunud on 1600 inimest ja üle 3,2 miljonil hektaril põllumaal hävis suhkruroo-, puuvilla- ja nisusaak. Lisaks sellele on purunenud sillad ja teed, katkenud on side- ja elektriliinid.

Pakistanlased on pettunud valitsuse tegevuses või pigem tegevusetuses ning kurdavad, et üleujutatud piirkondades esineb röövimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles