Porošenko võeti Maidani aastapäeval tõredalt vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) tervitab täna Kiievis USA asepresidenti Joe Bidenit.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) tervitab täna Kiievis USA asepresidenti Joe Bidenit. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendile Petro Porošenkole sai reedel Kiievi Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil meeleavalduse aastapäeval osaks ebasõbralik vastuvõtt.

Meeleavaldajad süüdistavad võime selles, et Maidani veriste sündmuste eest vastutavaid ametnikke ei ole tänini kohtu alla antud.

Reedel olid väljakule kogunenud Maidani vägivallaohvrite omaksed, kes nõuavad muu hulgas, et Porošenko annaks hukkunutele rahvuskangelase aunimetuse. See võimaldaks nende perekonnaliikmetel riigilt majandustoetust saada.

Ukrainas tähistatakse reedel Maidani meeleavalduste alguse esimest aastapäeva.

Eelmise aasta 21. novembril kogunesid Kiievis Iseseisvuse väljakule tuhanded inimesed, et avaldada meelt toonase presidendi Viktor Janukovõtši otsuse vastu lükata edasi assotsiatsioonileppe allkirjastamine Euroopa Liiduga.

Demonstratsioonidest said ajapikku valitsusvastased protestid, mis kulmineerusid veebruari lõpus vägivallaga ning Janukovõtši riigist põgenemisega. Veebruari lõpus tuli Kiievis võimule läänemeelne koalitsioonivalitsus.

Aastapäeva puhul külastab Kiievit USA asepresident Joe Biden, kes pidi esialgu osalema ka Iseseisvusväljaku meeleavaldusel, kuid turvakaalutlustel jäeti see ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles