Soome politsei uurib eestlaste massikakluse seost IKEA mööbliralliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA lipud
IKEA lipud Foto: SCANPIX

Tallinna ja Helsingi vahel käib elav mööbliralli, mille käigus Eesti puukfirmad veavad IKEA mööblit Soomest Eestisse, kirjutab ajaleht Vantaan Sanomat.

Soome IKEA kommunikatsiooniekspert Annikka Stubbe on taolisest ilmingust teadlik, kuid ei oska selle ulatuse kohta midagi täpsemat öelda. «Kui tegemist on välismaaga, Eestiga, siis selle vastu tuntakse kindlasti huvi ka IKEA rahvusvahelises juhtkonnas,» tõdes ta.  

See, kas hiljutine massikaklus oli seotud mööblivahendajate konkurentsiga, pole aga veel selge.

Itä-Uusimaa politsei ülemkonstaabel Henri Baldauf ei oska öelda, kas nädal tagasi Vantaas IKEA parkimisplatsil aset leidnud eestlaste massikaklus oli seotud mööblit vahendavate puukfirmade omavahelise arveteklaarimisega või mitte.    

Eestlased said tapluse tõttu verevalumeid, ühel murdus ka käeluu. «Kõik on olnud väga kidakeelsed, järgmiseks küsitleme pealtnägijaid,» rääkis Baldauf ajalehele.

Massikakluses osalenud mehi oli enam kui kümme, valdav osa neist räägib emakeelena eesti keelt. Mehed oli

20-40-aastased. Osa lasid enne politseinike saabumist jalga.  

Mööbliralli Tallinna ja Helsingi vahel laieneb jõudsalt. Eestis on vähemalt kümmekond firmat, mille põhiliseks tegevusalaks on IKEA mööblivedu. Osa neist omavad Tallinnas jaotuskeskust. Need ei vea lihtsalt mööblit üle Soome lahe, vaid reklaamivad IKEA kaupa internetis originaalsete reklaamfotode abiga. Firmade nimed, nagu näiteks Ikeatrans ja Ikeast, viitavad tõelisele IKEA-le, kuid tegelikkuses pole neil sellega mingit ametlikku seost.  

Stubbe kinnitusel on IKEA-l Baltimaade pooleli mitu kohtuasja. «IKEA ei tee koostööd Eesti transpordifirmadega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles