Interpol kuulutas tagaotsitavaks Putini kunagise n-ö pankuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pugatšov
Sergei Pugatšov Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline politseiagentuur Interpol kuulutas neljapäeval tagaotsitavaks endise Kremli liitlase ning president Vladimir Putini pankuriks kutsutud Sergei Pugatšovi.

Interpoli veebilehel seisab, et Pugatšovi otsivad taga Vene kohtuvõimud. Politseiagentuuri teates palutakse teada anda Pugatšovi asukohast, kuid ei kutsuta üles teda ilmtingimata kinni pidama.

Kunagise n-ö Putini pankuri ilmumine agentuuri tagaotsitavate punasesse nimekirja tähendab seda, et mõned Euroopa riigid võivad Venemaalt põgenenud pankurit eri pikkusega perioodideks kinni pidada.

Vene võimud süüdistavad Pugatšovi Mežprombanki (Rahvusvahelise Tööstuspanga) toetuseks antud riigiraha varastamises 2008. - 2009. aasta majanduskriisi ajal.

Kunagist Kremli-meelset pankurit peetakse vastutavaks endise naftamagnaadi Mihhail Hodorkovski vahistamise eest kümme aastat tagasi.

Pugatšov oli kuni juunini ka Prantsuse gurmeetoiduketi Hediard suuromanik.

Hiljuti Venemaalt teadmata asukohta siirdunud pankur väljendas mõne aja eest varasemast diametraalselt erinevaid hoiakuid Vene võimuladviku suhtes.

Putin on muutnud Vene majanduse feodaalseks süsteemiks, kus ärimehed on ainult nimeliselt oma varade omanikud, ütles Pugatšov oktoobris intervjuus ärilehele Financial Times.

«Riigis on sisuliselt sõjaseisukord. Elu toimub Putini ja tema lähikonna sõjaliste reeglite järgi,» sõnas ta.

Putin on Pugatšovi sõnul jäänud tšekistiks, kellel puudub arusaamine eraomandist. Ärimees meenutab Putini käiku tema laevatehases ehitatud tuumajäälõhkuja pardale. See maksis üle miljardi dollari ning seal olid basseinid, kasvuhoone. Putinile ei mahtunud pähe, et erafirma võib Venemaal toota jäälõhkujaid või sõjalaevu, tõdes Pugatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles