Venemaa: riigid peavad oma «värvilised revolutsioonid» maha suruma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asekaitseminister Anatoli Antonov.
Vene asekaitseminister Anatoli Antonov. Foto: SCANPIX

Sõjaväelased vastutavad piirkondliku ja ülemaailmse stabiilsuse eest «värviliste revolutsioonide» ajal, mis vallandavad kaose ühes piirkonnast teise järel, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov neljapäeval Sri Lankal.

«Viimastel aastatel on tekkinud veel üks suur oht rahule ja julgeolekule - «värvilised revolutsioonid», millest on saanud paljudes piirkondades oluline destabiliseeriv tegur,» ütles Antonov Lõuna- ja Kagu-Aasia kaitseministrite konverentsil.

Vene aseminister tuletas meelde, et ta rääkis terrorismist ja nn värvilistest revolutsioonidest juba eelmisel aastal Singapuri konverentsil.

«Mõned kolleegid ütlesid mulle, et need probleemid ei ole Aasia ja Vaikse ookeani riikidele iseloomulikud. Siiski tahaksin neid hoiatada,» sõnas ta.

«Potentsiaalsed probleemid ei ole kaugeltki mingil teisel planeedil,» jätkas Antonov. «Mõelge natuke sellele: mõnedel andmetel on 10 protsenti IS-i võitlejatest tulnud Iraaki ja Süüriasse Kagu-Aasia riikidest. Mõnedes selle piirkonna riikides baseeruvad radikaliseerunud rühmitused ei tee saladust, et neile meeldib ülemaailmse püha sõja idee, ja nad moodustavad oma terrorivõrgustikke.»

«Mis juhtub nendes piirkonna riikides, kui hea väljaõppe saanud ja lahingutes karastunud sissid tagasi pöörduvad?» küsis Vene asekaitseminister.

«Selles suhteliselt rahulikus planeedi osas võib plahvatada kange segu nn värvilistest revolutsioonidest ja terrorirakukestest," vastas ta ise.

«Sellistes tingimustes vastutavad sõjaväelased piirkondliku ja ülemaailmse julgeoleku kindlustamise eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles