Video: Brisbane toibub rahetormist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia Queenslandi osariigi pealinna Brisbane’i raputas eile pärastlõunal võimas rahetorm, mida kohalikus meedias nimetati koguni supertormiks, vahendas Reuters.

Nüüd on vaja aga praht kokku koguda. Torm tekitas suurt kahju eramutele, rebis majadelt katuseid ja murdis puid nii, et need kukkusid autodele.

Meteoroloogide teatel puhus Kagu-Queenslandis tuul kiirusega 140 kilomeetrit tunnis, rusikasuurused rahekamakad lõhkusid aknaid ja koksisid vastu maju.

«Pole kahtlustki, et suuremat kahju said eraisikud, kas siis nende majad või autod. Raheterad olid ülisuured ja need tulid ei tea kust, väga raske on valmistuda taoliseks tormiks nagu see oli.  Oleme väga dünaamiline osariik ja inimesed on liikvel juba täna hommikul. Ma soovitaks kindlustusfirmadel tegutseda kiiresti, kuid samas ka kaastundlikult. Me tahame, et kahjutasud saavad ruttu välja makstud ja inimesed saavad taas oma eluga edasi minna ning argiaskeldused meie osariigiks jätkuksid tavapärases rütmis nii ruttu kui võimalik,» rääkis osariigi minister David Crisafulli.

Täna jäävad ,mitmed piirkonna koolid suletuks. Loodusjõudude tegevuse tõttu jäi elektrita 83 000 majapidamist, päästeamet on saanud kohalikelt enam kui tuhat abipalvet.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles