Vene aseminister: Putini kõrval pole läänes võrdväärseid juhte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene asevälisministri Vassili Nebenzja hinnangul ei ole läänemaailmas ühtegi poliitikut, keda võiks kaalukuselt Vene presidendi Vladimir Putini kõrvale asetada.

«Kus on de Gaulle´i, Kennedy, Reagani, Kohli või kasvõi Kissingeri mastaapi isiksused? Riike ei valitse mitte poliitilised liidrid, vaid mingisugused ilmetud neljaks-viieks aastaks palgatud mänedžerid. Enamik neist ei suuda mõõta põrandaliistust kõrgemalt, nende poliitilist kaalu ei hinnata mitte tegude järgi, milles nad pealegi pole iseseisvad, vaid meeldimise ja oma mõtete (sageli puuduvate) esitamise oskuse järgi,» ütles Nebenzja täna seminar-nõupidamisel asekuberneridega.

Tema hinnangul võib tänapäeval täheldada poliitiliste liidrite kängumist. «Mitte juhuslikult pole meie president ülemaailmsete reitingute liider. Kes oleks läänemaailmas temaga võrdne? Ma ei näe ühtegi,» sõnas asevälisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles