Poola: NATO Walesi tippkohtumise otsused tuleb täita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry (paremal) koos Poola välisministri Grzegorz Schetyna 2. detsembril Brüsselis.
USA välisminister John Kerry (paremal) koos Poola välisministri Grzegorz Schetyna 2. detsembril Brüsselis. Foto: SCANPIX

NATO välisministrite Brüsseli tippkohtumise peatähelepanu oli pööratud Venemaa agressioonile Ukraina vastu ja selle tagajärgedele alliansi idatiivale, ütles Poola välisministeerium kolmapäeval.

«Poola eesmärk on jõuda Newportis saavutatud otsuste jõustamisega lõpule enne järgmist NATO tippkohtumist, mis peetakse 2016. aastal Varssavis,» ütles välisminister Grzegorz Schetyna kahepäevase Brüsseli tippkohtumise järel

«Me loodame, et Poola kohtumisest saab võimalus lõpule viidud kaitsemeetmed kokku võtta.»

Brüsseli kohtumine oli esimene tähtis etapp septembris Walesti tippkohtumisel vastu võetud otsuste täitmises, eriti puudutab see valmisoleku tegevuskava.

Ministrid arutasid praktilisi samme alliansi idatiiva tugevdamiseks, edastas Poola välisministeerium oma avalduses.

«Ollakse ühel meelel, et Venemaa poliitiline positsioon ei ole väga konstruktiivne ja tema sõjaline tegevus Ukrainas on sihilikult mittekonstruktiivne,» ütles Schetyna.

Ta lisas, et Poola hakkab koos Hollandiga juhtima Ukraina relvajõudude logistika- ja standardiseerimisfondi.

«Ukraina vajab ja väärib võimalust tihendada koostööd NATO-ga ja eriti koostööd kaitse vallas,» ütles Poola välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles