USA justiitsministeerium uurib mustanahalise mehe kägistamisjuhtumit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Garner
Eric Garner Foto: SCANPIX

USA justiitsministeerium alustas uurimist juhtumis, milles valgenahalised politseinikud kasutasid New Yorgis tumedanahalise kahtlusaluse peal kägistamisvõtet.

USA meedia eedastas, et vandemeeste kogu langetas eile selles juhtumis otsuse politseinikele mitte esitata vägivallasüüdistust.

Justiitsminister Eric Holder sõnas pärast otsust, et õigusorganid uurivad, kas mehe kodaniku- ja inimõigusi rikuti.

43-aastane kuue lapse isa Eric Garner suri New Yorgis selle aasta suvel politseihaarangus. Meest kahtlustati maksumärgita sigarettide müügis.

Politseinike sõnul käitus mees ohtlikult ning selle tõttu kasutati tema peal kägistamisvõtet. See aga tõi kaasa tema surma. Teada oli, et Garner põdes astmast ning see võis talle saatuslikus saada.

Hukkunud mehe pereliikmed ütlesid meediale, et nad on kohtu otsuses pettunud.

Nende jaoks on siiski õlekõrreks, et justiitsministeerium uurib juhtunut.

Mehe lesk Esaw Garner küsis, et kes sel aastal nende lastele jõuluvanaks on.

«Kõik inimesed on tähtsad. Hr. Garneri surm on üks viimase aja juhtumitest, milles kodanike ja korrakaitsjate arusaamad lahknevad. Kodanike ja politsei vaheline suhtlus ja usaldus tuleb taastada,» teatas Holden.

New Yorgis korraldati pärast politseinike süüdistusest vabastamise otsus protest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles