Opositsioon: toiduabi lõpetamine Süüria põgenikele on surmaotsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud.
Süüria põgenikud. Foto: SCANPIX

ÜRO toiduabi andmise lõpetamine 1,7 miljonile süüria põgenikule võrdub surmaotsusega, sõnas täna opositsioonilise Süüria Rahvuskoalitsiooni president Hadi al-Bahra.

«See võrdub näljahädas 1,7 miljoni inimese jaoks surmaotsusega, eriti karmides talveoludes,» sõnas eksiilis viibiva Süüria opositsiooni katusorganisatsiooni president.

«Kuuskümmend protsenti neist on naised ja lapsed ning me süürlastena ei mõista, kuidas rahvusvaheline üldsus laseb 1,7 miljonil inimesel oma silme ees nälgida,» lisas ta.

ÜRO Maailma Toiduprogramm (WFP) oli sel nädalal sunnitud lõpetama toiduabi andmise 1,7 miljonile Süüria põgenikule seoses 64 miljoni dollari ehk 51 miljoni euro suuruse puudujäägiga oma eelarves.

Agentuur on alustanud sotsiaalmeediakampaaniat, milles palutakse 64 miljonil inimesel annetada toiduabiprogrammile ühe dollari.

Al-Bahra juht lisas veel, et USA plaan õpetada välja ning varustada Süüria ülestõusnuid võtab aega mitu kuud ning et Vaba Süüria Armee (FSA) peab vahepeal rahastust kusagilt mujalt leidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles