Vabaühendus: USA hoidugu pantvangide puhul sõjalistest sammudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud fotoajakirjanik Luke Somers.
Hukkunud fotoajakirjanik Luke Somers. Foto: SCANPIX

Vabaühendus Piirideta Reporterid kutsus laupäeval USAd kaaluma alternatiive sõjalisele sekkumisele pantvangide vabastamiseks.

Laupäeval ebaõnnestus Jeemeni Shabwa provintsis korraldatud Jeemeni-USA ühisoperatsioon ameeriklasest fotograafi Luke Somersi ja lõuna-aafriklasest õpetaja Pierre Korkie vabastamiseks. Mõlemad Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP) käes olnud pantvangid hukkusid operatsiooni käigus.

Piirideta Reporterite sõnul on islamiäärmuslaste tegevus pantvangide võtmisel muutunud oluliseks sagedasemaks. «Kutsume USA valitsust taas kaaluma kõiki alternatiive sõjalistele aktsioonidele ja mitte säästma jõupingutusi asjassepuutuvate tsiviilisikute turvalisuse tagamiseks,» ütles organisatsiooni peasekretär Christophe Deloire.

Washington teatas hiljuti otsusest vaadata üle pantvangide vabastamise poliitika. «Analüüs tuleb läbi viia, toetudes konsultatsioonidele endiste pantvangidega, nii ameeriklaste kui ka välismaalastega, nende perekondadega, kui nad peaksid seda soovima, ja asjassepuutuvate tööandjate ja vabaühendustega,» lisas Deloire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles