Iisraeli sõduritelt peksa saanud Palestiina ametnik suri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänekaldal puhkes täna rüselus, kus sõdurid tapsid ühe Palestiina aktivisti.
Läänekaldal puhkes täna rüselus, kus sõdurid tapsid ühe Palestiina aktivisti. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõdurid peksid tänaLäänekaldal toimunud meeleavaldusel läbi Palestiina kõrge ametiisiku, kes saadud vigastustesse suri, teatasid julgeolekuallikad.

Ziad Abu Ein, kes tegeles Palestiina omavalitsuse aladel asuvate Iisraeli asunduste küsimusega, suri pärast lööke rindkere piirkonda, ütles Ram Allah' haigla direktor Ahmed Bitawi.

Palestiina julgeolekuallika andmeil peksid Iisraeli sõdurid Abu Eini püssipärade ja kiivritega protestimarsi ajal Ram Allah' lähedal asuvas Turmus Ajja külas.

Palestiina president Mahmud Abbas kutsus tapmisi barbaarseks ning lubas, et rünnak ei jää pärast juurdluse lõpetamist vastuseta.

Iisraeli sõdurid kasutasid 300 oliivipuid istutada kavatsenud palestiinlase meeleavalduse ohjeldamiseks pisargaasi. Seejärel haarasid kolm sõdurit Abu Einist kinni ning hakkasid teda rinda lööma.

Pärast peksmist läks ametnikule appi Iisraeli sõjaväearst ning õige pea evakueeriti ta haiglasse.

Iisraeli sõjavägi intsidenti kommenteerinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles