Girkin: rahu otsimine Ukrainas võib Putini viia Haagi tribunali ette

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Girkin suvel, kui ta veel Donetskis vene jõude juhtis.
Igor Girkin suvel, kui ta veel Donetskis vene jõude juhtis. Foto: SCANPIX

Vladimir Putin võib lõpetada Haagi tribunali ees, leidnud väidetavalt Igor Girkin, võitlejanimega Strelkov.

Endise Ida-Ukraina vene jõudude juhi Girkini sõnul ähvardaks Haag Putinit juhul, kui ta valiks Ukrainas rahumeelse lahenduse otsimise.

«Selle talve sanktsioonid võivad tõsiselt õõnestada vene avalikkuse valmisolekut kaitsta vene maailma ning eriti meie ametnike lojaalsust (mis on niigi tõsise kahtluse alla seatud,» leidnud Girkin ukraina veebikanali Espreso TV teatel. «NATO samal ajal viiks lõpule oma avaliku arvamuse ettevalmistamise selleks, et viia [Ukrainasse] otsest sõjalist abi või teha seal isegi relvastatud invasioon «Ukraina suveräänsuse» eest.»

Girkin hoiatanud Ukraina kanali teatel ka selle eest, et kevadeks vaatab Donbasi rahvas Putinit vihaga, ning Moskvas võib tulla oma euromaidan.

«Kui Putin jätkab samas vaimus nagu praegu, saavad meist naabrid Haagi vangikongides,» kõlanud Girkini prognoos. «Kui nad suudavad meid muidugi elusalt kätte saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles