Moskva avas Ukraina julgeolekujuhi vastu kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juht Valentõn Nalõvaitšenko.
Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juht Valentõn Nalõvaitšenko. Foto: SCANPIX

Vene juurdluskomitee algatas kriminaalasja Ukraina julgeolekuteenistuse juhi Valentõn Nalvaitšenko suhtes, keda kahtlustatakse laimus, keelatud sõjapidamismeetodite kasutamise korraldamises, ajakirjaniku töö takistamises ja inimröövis, ütles juurdluskomitee kõneisik Vladimir Markin.

Markini sõnul kahtlustavad Vene võimud, et Nalvaitšenko korraldas Donbassi relvakonflikti ajal Ukraina õiguskaitse- ja julgeolekujuhtide teadmisel ja heakskiidul ning julgeolekuteenistuse ressursse ja jõude kasutades Vene teleajakirjanike Oleg Sidjakini ja Marat Saitšenko röövimises.

«Ajakirjanikke peeti Ukraina territooriumil ebaseaduslikult kinni kuni selle aasta 25. maini, neid peksti ja väärkoheldi süstemaatiliselt,» lisas Markin.

Juurdluskomitee esindaja sõnul kahtlustatakse Nalvaitšenkot ka telekanali Zvezda Vene kodanikest ajakirjanike Jevgeni Davõdovi ja Nikita Konašenkovi röövimises tänavu 14. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles