Poola nigeerlasest parlamendisaadik vahetab parteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola parlamendisaadik John Godson.
Poola parlamendisaadik John Godson. Foto: SCANPIX

Nigeerias sündinud Poola parlamendisaadik John Godson teatas, et lahkub valitsevast Kodanike Platvormist ja liitub Poola Rahvaerakonnaga (PSL), mis kuulub samuti praegusse võimuliitu.

Godsoni sõnul on PSLi väärtused talle lähedased ja partei programm peegeldab tema vaateid paremini kui ühegi teise erakonna oma.

Godson on nelipühilaste pastor, kes muide võttis endale ise nime, mida eesti keelde võiks tõlkida kui Jumalapoega, näitamaks pühendumust kristlusele.

Hiljuti liitus PSLiga kuus parlamendisaadikut, kes said oma mandaadid Twoj Ruchi (e.k Sinu Liikumise) nimekirjas. Viimane on sotsiaalselt liberaalne partei, kelle ridades pääsesid parlamenti poola esimene avalikult homoseksuaalne poliitik, esimene soovahetaja ning mitu feministi ja kirikuvastast. Praeguseks on selle erakonna toetus hakanud kukkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles