Vene vanglaamet saatis kohtule Navalnõi koduaresti rikkumise raporti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navalnõi eileõhtune kinnipidamine.
Navalnõi eileõhtune kinnipidamine. Foto: SCANPIX

Venemaa föderaalne vanglaamet esitas Moskva ringkonnakohtule raporti opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi koduaresti tingimuste rikkumise kohta, ütles vanglaameti esindaja Kristina Beloussova.

«Aleksei Navalnõi kohtupiirangute rikkumise kohta koostati raport. See anti kohtule üle,» ütles ta.

Navalnõile ei ole määratud täiendavaid järelevalvemeetmeid, kuna talle paigaldatud elektrooniline jalavõru edastab andmeid tema asukohast, seletas Beloussova.

Moskva Zamoskvoretski ringkonna kohus määras teisipäeval Aleksei Navalnõile kolme ja poole aastase tingimisi ning tema vennale Olegile samas süüasjas niisama pika reaalse vanglakaristuse. Vendi süüdistati raha väljapetmises.

Kohus otsustas, et Navalnõi jääb koduaresti kuni tingimisi karistuse jõustumiseni ning määras talle 500 000 rubla suuruse rahatrahvi.

Navalnõi rikkus aga otsekohe koduaresti tingimusi, ilmudes eile õhtul Moskva kesklinna, kuhu tuhanded inimesed olid kogunenud sanktsioneerimata meeleavaldusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles