Austraalia lõunaosas lõõmab suur maastikupõleng

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In a picture taken on January 3, 2015, embers glow against the smoke-filled sunset near Gumeracha in the Adelaide Hills. More than 30 homes are feared destroyed as firefighters battle the worst bushfire in South Australia for three decades, with officials warning on January 4 of a threat to lives even as weather conditions improve. AFP PHOTO / BRENTON EDWARDS
In a picture taken on January 3, 2015, embers glow against the smoke-filled sunset near Gumeracha in the Adelaide Hills. More than 30 homes are feared destroyed as firefighters battle the worst bushfire in South Australia for three decades, with officials warning on January 4 of a threat to lives even as weather conditions improve. AFP PHOTO / BRENTON EDWARDS Foto: Brenton Edwards/AFP

Lõuna-Austraalias lõõmab suur maastikupõleng, tuletõrjujad püüavad panna sellele piiri enne tugeva tuule ja kuumalaine naasmist.

Adelaide'ist idas Mount Lofty piirkonnas on tuli laastanud juba ligi 13 000 hektarit, tuleroaks on läinud tosin majapidamist.

Võimud hoiatasid juba üleeile, et tegu võib olla suurima tuleohuga osariigis pärast 1983. aasta ohvriterohket põlengut.

Rusuks muutunud auto Humbug Scrubis. Foto: Scanpix
Rusuks muutunud auto Humbug Scrubis. Foto: Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Lõuna-Austraalia peaminister Jay Weatherhill avaldas pühapäeval lootust, et tänaseks ja homseks prognoositud jahedam ja vaiksem ilm võimaldab tuletõrjujatel põlengut ohjeldada enne, kui kolmapäevast alates ilmastikuolud taas ebasoodsamaks muutuvad.

Põlengus on saanud kannatada vähemalt 29 inimest, neist enamik tuletõrjujad.

Kolmapäevaks lubatakse taas 38 kraadi sooja ja nädalavahetuseks üle 40 kraadi.

1983. aastal hävitas tuli Lõuna-Austraalia ja Victoria osariigis tuhandeid maju ning surma sai üle 70 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles