Ida-Prantsusmaal süüdati mošee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villefranche-sur-Saône´ linnas asuv mošee pärast plahvatust.
Villefranche-sur-Saône´ linnas asuv mošee pärast plahvatust. Foto: SCANPIX

Ida-Prantsusmaal Savoia departemangus süüdati ööl vastu tänast kohalik mošee, mis tulekahjus osaliselt hävis.

Vahejuhtum toimus linnakeses nimega Aix-les-Bains. Kohaliku väljaande Dauphiné libéré teatel viibivad sündmuspaigal uurijad.

Pärast kolmapäevast rünnakut Pariisis satiirkirja Charlie Hebdo toimetusele toimus riigis mitmeid vägivaldseid intsidente. Pariisi eeslinnas eile hommikul toimunud tulistamises sai surma munitsipaalpolitseinik. Eile õhtuks oli tabatud kaks kahtlusalust ning täna teatas politsei, et on teinud kindlaks arvatava tulistaja isiku.

Pariisist itta jäävas Le Mansis visati üleeile kohaliku mošee hoovi kolm õppegranaati, millest plahvatas üks. Suurt kahju see aga ei tekitanud ning keegi kannatada ei saanud. Kohalik väljaanne teatas lisaks ka kuuliaugust mošee aknas.

Eile varahommikul toimus vahejuhtum ka Prantsusmaa idaosas Rhône’i departemangus Villefranche-sur-Saône’ linnas, kus kohalikust mošeest paari meetri kaugusel asuva kebabi kiirtoidukoha ees toimus plahvatus, milles keegi vigastada ei saanud. Uurijate sõnul oli tegu isevalmistatud lõhkekehaga.

Veel üks intsident toimus Lõuna-Prantsusmaal asuvas Port-la-Nouvelle’is, kus rünnakupäeva õhtul tulistati kohalikku mošeed. Intsident leidis aset pärast õhtust palvust ja keegi kannatada ei saanud. Ühtegi mainitud vahejuhtumit ei seostanud uurijad vähemalt esialgu Charlie Hebdo ründamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles