Poola kaitseminister: Venemaa rünnak Poolat ei ohusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Poolas toimunud sõjaväeõppusel. Poola kaitseministri sõnul hakkab ühisõppusi toimuma veelgi rohkem.
Briti sõdurid Poolas toimunud sõjaväeõppusel. Poola kaitseministri sõnul hakkab ühisõppusi toimuma veelgi rohkem. Foto: SCANPIX

Poolat ei ähvarda Venemaa rünnak, kinnitas Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak vastuseks Vene presidendi Vladimir Putini endise nõuniku Andrei Illarionovi avaldusele.

«Poolat ei ohusta rünnak, me oleme NATO liige ja peaksime tegema kõik hoolitsemaks oma julgeoleku eest,» ütles Siemoniak telekanalile TVN24.

Sel moel vastas Siemoniak Illarionovile, kes nädalavahetusel Poola päevalehes Rzeczpospolita ilmunud usutluses märkis, et Venemaa sissetung Poolasse on vältimatu. Illarionov lisas, et Poolat ja Balti riike ohustab pigem hübriidsõda, mitte otsene sõjaline sekkumine.

Siemoniaki sõnul lubas NATO Euroopa vägede ülemjuhataja ja USA vägede juhataja Euroopas kindral Philip Breedlove, et allianss tugevdab julgeolekumeetmeid Läänemere piirkonnas veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles