Paavst Franciscus pidas kõigi aegade suurima missa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus missa järel Manilasse kogunenud usklikke tervitamas.
Paavst Franciscus missa järel Manilasse kogunenud usklikke tervitamas. Foto: AFP/SCANPIX

Manilasse kogunes eile paavst Franciscuse vabaõhumissale kuus miljonit inimest, kirikupea kutsus filipiinlasi levitama katoliiklust Aasias. Tegemist on kõigi aegade suurima missaga, mille üks paavst on pidanud.

Seni rahvarohkeim paavsti peetud missa oli Johannes Paulus II esinemine samas paigas aastal 1995. Tollal tuli kohale umbes viis miljonit inimest. Filipiinid on katoliku kiriku tähtsaim piirkond Aasias.

Paavst kiitis jutlusel filipiinlasi talle osutatud lugupidamise eest. «Filipiinid on esmatähtis katoliiklik riik Aasias. See on iseenesest jumala eriline kingitus, õnnistus,» ütles Franciscus.

Ta võttis sõna vaesuse, rumaluse ja korruptsiooni vastu – teemad, mida ta on oma viiepäevase Filipiinide-visiidi ajal korduvalt käsitlenud.

Paavst Franciscus saabus Manilasse üleeile Taclobanist, kus ta oli sunnitud tormi tõttu oma külaskäiku lühendama. Paavst käis Taclobanis lohutamas ligi poolteist aastat tagasi seda piirkonda laastanud taifuuni Haiyan ohvreid. Taifuuni tagajärjel hukkus pea 6300 inimest. Taclobani külaskäik sai kurva lõpu – surma sai lavakonstruktsioone demonteerinud vabatahtlik.

Paavst lahkus Filipiinidelt täna hommikul, lõpetades nõnda Aasia ringreisi, mille käigus külastas ta peale Filipiinide ka Sri Lankat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles