Video: kaks meest püüdsid Punaselt väljakult Lenini kurja vaimu minema ajada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Moskva politsei vahistas eile kaks meest, kes paistsid sooritavat Punasel väljakul Lenini peal eksortsismirituaali – nad loopisid Lenini mausoleumile püha vett ning karjusid «Tõuse ja kao!»

Vahistatud Oleg Bassov ja Jevgeni Avilov kuuluvad kunstirühmitusse Sinine ratsanik.

Protestijad veetsid öö politseijaoskonnas ja ootavad kohut, teatas aktivistide vahistamisi jälgiv portaal OVD Info. OVD teatel süüdistatakse kunstnikke pisihuligaansuses, mille eest karistatakse kuni 15-päevase arestiga.

Moskva politsei esindaja ütles, et tal puudub vahejuhtumi kohta info.

YouTube´i riputatud videos tassivad mehed väljaku teisel küljel asuvast kirikust viieliitriseid ristimärgiga pudeleid püha veega, lükkavad kõrvale mausoleumi ees olevad barjäärid, viskavad vett mausoleumi uksele ja trepile ning karjuvad mitu korda «Tõuse ja kao!», enne kui nad kinni peetakse.

Eile tähistas õigeusu kirik Kristuse ristimispüha, millega mälestatakse Jeesuse ristimist Jordani jões ja mida paljud inimesed tähistavad suplusega jõgedes ja järvedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles