Vene sõdur tunnistas end süüdi seitsmeliikmelise Armeenia pere mõrvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerevanis Vabaduse väljakul süüdati 20. jaanuaril küünlaid kuuekuuse Sergei Avetisjani mälestuseks. Vene sõdur tappis Gjumris seitsmeliikmelise Avetisjani perekonna. Sergei oli mõrvari noorim ohver.
Jerevanis Vabaduse väljakul süüdati 20. jaanuaril küünlaid kuuekuuse Sergei Avetisjani mälestuseks. Vene sõdur tappis Gjumris seitsmeliikmelise Avetisjani perekonna. Sergei oli mõrvari noorim ohver. Foto: SCANPIX

Vene relvajõudude sõdur Valeri Permjakov tunnistas end täna süüdi Põhja-Armeenias Gjumri linnas sooritatud seitsmeliikmelise pere mõrvas, teatasid Armeenia võimud.

Mõrva asjaolude uurimisega tegeleb Armeenia juurdluskomitee, teatasid võimud.

Ühe perekonna kuus liiget, sealhulgas kaheaastane laps tapeti Gjumris 12. jaanuaril. Pooleaastane Serjoža Avetisjan viidi pussitamishaavade tõttu haiglasse, kus ta suri seitse päeva hiljem.

Vene ja Armeenia uurijad Aleksandr Bastrõkin ja Agvan Ovsepjan kohtusid eelmisel teisipäeval Jerevanis, kus nad sõlmisid Vene ja Armeenia uurijate vahelise koostööleppe.

Uurimine viiakse läbi vastavalt rahvusvahelisele õigusele ning juriidilistele lepingutele küsimustes, mis puudutavad Armeenias paikneva Vene sõjaväebaasiga seotud kuritegusid, teatas komitee.

Kohtuprotsess korraldatakse Armeenias, lisasid nad.

Väidetavalt lahkus Valeri Permjakov Gjumri linnas asuvast Vene sõjaväebaasist ning tappis samas linnas seitsmeliikmelise perekonna. Kahtlusaluse vahistasid Armeenia-Türgi piiri valvavad Vene piirivalvurid.

Venemaa on Armeenia liitlane, kellel on riigis tuhandeid sõdureid ning kes aitab Armeenial valvata piire Iraani ja Türgiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles