Gruusia siseminister astus segase tapmisjuhtumi pärast tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia siseminister Aleksandr Tšikaidze.
Gruusia siseminister Aleksandr Tšikaidze. Foto: government.gov.ge

Gruusia siseminister Aleksandr Tšikaidze astus tagasi seoses segase tapmisjuhtumiga, teatas ministeerium eile.

Tšikaidze põhjendas tagasiastumist tapmisjuhtumiga, mida ei suudetud küllalt kiiresti lahendada.

Tapetu oli Juri Vazagašvili, kelle poja Zurab Vazagašvili oli politsei 2006. aastal Thbilisis maha lasknud. Raadio Vaba Euroopa teatel hukkus isa sel teisipäeval poja hauda külastades - sinna oli paigaldatud lõhkeseadeldis.

«Minu tagasiastumine on seotud ka mõnede avaldustega, milles väidetakse, et ma varjan Vazagašvili tapjaid. Hoolimata selle süüdistuse alusetust tunnen ma moraalset vastutust ja pean seetõttu ministriametist lahkuma,» ütles Tšikadze avalduses.

Juri Vazagašvili nõudis tema poja tapnud politseiniku karistamist ja väitis, et politsei ületas relvitut noorukit tulistades ametivolitused. Ta moodustas vabaühenduse ja kavandas massimeeleavaldusi, sest tema sõnul ei kiirustanud uus valitsus õiglust jalule seadma.

Zurab Vazagašvili sõitis 2006. aastal koos ühe teise mehega autoga, kui neid peatas politsei. Korrakaitsjate väitel olid meestel relvad, mistap avasid nad võimalike kurjategijate pihta esimesena tule. Mõlemad autos olnud mehed hukkusid. Juri Vazagašvili kinnitusel ei saanud meestel aga relvi olla ning politsei versioon on lihtsalt vale juhtunu kinnimätsimiseks.

Ametisse astudes oli Tšikaidze Thibilisi politsei juht. Ta oli kõigest 28-aastane ning avalikkusele vähetuntud. Siseministeeriumisse läks mees tööle 2008. aastal pärast Thbilisi riikliku ülikooli lõpetamist ajaloo erialal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles