Porošenko: Mariupolit tulistasid nn Donetski rahvavabariigi võitlejad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko tükiga Mariupolis vene võitlejate tabamuse saanud bussist, mida näitas Davosis.
Ukraina president Petro Porošenko tükiga Mariupolis vene võitlejate tabamuse saanud bussist, mida näitas Davosis. Foto: SCANPIX

Ukraina eriteenistuste kogutud andmed näitavad, et Mariupoli sadamalinna Donetski oblastis tulistasid isehakanud Donetski rahvavabariigi väed, ütles president Petro Porošenko täna riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu istungil.

«Raadioside ja telefonivestluste pealtkuulamise andmed, mille esitas mulle Ukraina julgeolekuteenistus, tõestavad ümberlükkamatult, et rünnaku tegid terroristid,» ütles president.

«Homme peaks toimuma EL-i välisministrite istung, kus koordineeritakse edasisi samme Ukraina julgeoleku tagamiseks ning surve suurendamiseks Venemaale,» rääkis Porošenko sealsamas.

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak teatas, et riigi idaosas sai ööpäeva jooksul vaenutegevuses surma kolm ja haavata 16 Ukraina sõjaväelast.

Nõukogu liikmed alustasid istungit leinaseisakuga Mariupoli raketirünnaku ohvrite auks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles