ENPAle teeb muret suur Vene nn vabatahtlike hulk Kagu-Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid Debaltseve lähistel Ida-Ukrainas.
Terroristid Debaltseve lähistel Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) süüdistab Venemaad vägivalla eskaleerumises Ukraina idaosas.

«Assamblee väljendab äärmist rahutust seoses sündmustega Ida-Ukrainas ja mõistab hukka Venemaa rolli nende sündmuste õhutamises ja pingestamises,» seisab eile vastu võetud resolutsioonis, millega Venemaa delegatsioon jäeti kuni aprillikuise istungini ilma hääleõigusest selles organisatsioonis.

«Lisaks väljendab assamblee rahutust seoses suure hulga Vene vabatahtlike osalusega Ukraina idaosa konfliktis ja nähtavate sammude puudumisega Vene võimude poolt selle osaluse lõpetamiseks, kuigi see on vastuolus Vene Föderatsiooni enda kriminaalkoodeksiga,» on öeldud dokumendis.

Assamblee peab seda ühe Euroopa Nõukogu liikmesriigi territoriaalse terviklikkuse rikkumiseks Venemaa poolt ning kutsub Moskvat üles viivitamatult kõik oma väed, seal hulgas varjatud, Ukraina territooriumilt välja viima; hoiduma relvade tarnimisest separatistlikele võitlejatele; rakendama meetmeid peatamaks Vene nn vabatahtlike juurdevoolu konfliktitsooni ning viima kriminaalkoodeksisse parandused, mis näevad ette kriminaalkaristuse Vene tsiviilisikute osavõtu eest relvastatud konfliktides välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles