Itaalia sai uue presidendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Mattarella (keskel).
Sergio Mattarella (keskel). Foto: SCANPIX

Itaalia uueks presidendiks valiti täna valimiskogus toimunud hääletusel vähetuntud Sitsiilia kohtunik Sergio Mattarella.

1009-liikmelises valimiskogus, kuhu kuuluvad mõlema parlamendikoja saadikud ja piirkondade esindajad, oli kolmes esimeses voorus võiduks vajalik kahekolmandikulise enamuse saavutamine. Seda ei õnnestunud Mattarellal koguda, kuid neljandas voorus, kus oli vajalik lihthäälte enamus, osutus Mattarella 505 poolthäälega valituks.  

73-aastane riigikohtu kohtunik Mattarella, keda tuntakse korruptsioonivastase võitlejana ning kes vannutatakse ametisse järgmisel nädalal, võtab ameti üle mullu aasta lõpus oma tagasiastumiskavatsusest teatanud 89-aastaselt Giorigo Napolitanolt.

Eelnevalt oli Napolitano 2013. aasta aprillis nõustunud vastavalt poliitiliste jõudude liidrite palvele jääma presidendiks ka teiseks ametiajaks. Selleni viis olukord, kus parteidel ei õnnestunud jõuda kokkuleppele eaka Napolitano võimaliku järeltulija osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles