Lõuna-Osseetia edastas uue suhete leppe projekti Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetia president Leonid Tibilov
Lõuna-Osseetia president Leonid Tibilov Foto: SCANPIX

Lõuna-Osseetia edastas diplomaatiliste kanalite kaudu Moskvale uue lepingu projekti liitlassuhetest ja integratsioonist Venemaaga, ütles Lõuna-Osseetia president Leonid Tibilov laupäevasel kohtumisel ajakirjanikega.

«Venemaa ja Lõuna-Osseetia ühine töörühm viis hiljuti lõpule töö ja leppis kokku lepinguprojektis liitlassuhetest ja integratsioonist,» ütles Tibilov, lisades, et Lõuna-Osseetia välisministeerium edastas lepingu projekti «oma kanalite kaudu» Moskvale.

Uue lepingu eesmärk on parandada Lõuna-Osseetia elanike elatustaset ja julgeolekut, ütles Tibilov.

Dokumendis nähakse ette ühist kaitse- ja julgeolekukontuuri, seletas ta.

«Mõned Lõuna-Osseetia Vabariigi relvajõudude ja julgeolekuteenistuse üksustest muutuvad osaks Venemaa relvajõududest ja julgeolekuteenistustest. Kontrollpunktid Venemaa ja Lõuna-Osseetia piiril likvideeritakse kooskõlas uue leppega. Lõuna-Osseetia tolliorganid integreeritakse Vene tolliorganitega.»

«Ebastabiilset rahvusvahelist olukorda arvestades on dokumendi üks peamistest eesmärkidest ka julgeoleku tugevdamine piirkonnas ning see ei tähenda Lõuna-Osseetia riikluse kaotamist vastupidiselt sellele, mida mõned eksperdid ja poliitikud on väitnud,» sõnas Tibilov.

«Põhiseaduse garandina teen ma kõik endast oleneva, et tagada minu rahvale turvaline ja väärikas elu. Meie peamine ja ainus strateegiline partner Venemaa aitab meid selles,» lisas Lõuna-Osseetia president.

Tibilov ütles detsembri lõpus, et uus leping allkirjastatakse veebruari esimese kümne päeva jooksul ning see põhineb 2008. aasta septembris allkirjastatud sõpruse, koostöö ja vastastikuse abistamise leppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles