Aktivistid: Vene ajateenijad kardavad Ukrainasse saatmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajateenijad.
Vene ajateenijad. Foto: SCANPIX

Vene ajateenijad on surve all hakata elukutselisteks ning kardavad saatmist Ukrainasse võitlema Moskva-meelsete separatistide poolel, teatasid inimõigusaktivistid täna.

Aktivistid esinesid avaldusega pärast sagenenud kaebusi ajateenijatelt ja nende pereliikmetelt, kes kardavad, et elukutseliseks hakates võidakse nad saata Ida-Ukrainasse, kus alates aprillist on sõjategevuses hukkunud üle 5000 inimese.

Peterburi Sõduriemade ühenduse juht Ella Poljakova ütles, et tema organisatsioon on saanud alates detsembrist mitukümmend peamiselt anonüümset kaebust.

«Inimesed on väga hirmul,» ütles Poljakova.

Tema sõnul on survest hakata elukutseliseks teatanud nii Siberis, Peterburis, Murmanski oblastis kui ka Nižni Novgorodis aega teenivad isikud.

Teiste seas pöördus Poljakova organisatsiooni poole Aleksei Ušarev, kelle 20-aastane poeg teenib motoriseeritud laskurbrigaadis.

Detsembris kästi tema Peterburi lähistel teenival pojal koos kaaslastega kirjutada alla leping elukutseliseks hakkamise kohta, et osaleda kolmekuulistel õppustel Rostovi oblastis, ütles Ušarev.

«Nad kutsuti saali kokku ja anti paberid kätte,» ütles Ušarev, kelle sõnul tema poeg andis allkirja, kuna «kõik tegid seda».

«Kümne päeva pärast sõidavad nad Rostovi oblastisse,» lisas isa, kes kardab, et poeg saadetakse Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles