Politsei pöörab suurimat tähelepanu fentanüüliga kauplejatele

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkomaania
Narkomaania Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Põhja prefektuuri narkoüksuses tegutsev tänavagrupp on viimase kahe kuuga kinni pidanud keskmiselt kuus narkootiliste ainete müüjat nädalas, mis näitab politsei hinnangul seda, et narkoprobleem on meie tänavatel endiselt väga suur.

Viimase kahe kuuga on 57 kinni peetud tänavamüüjalt konfiskeeritud tuhandeid doose erinevaid aineid, kuid peamiselt on tegu olnud fentanüüliga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Leho Lauri sõnul pöörabki politsei teadlikult rohkem tähelepanu just fentanüülile.

«Fentanüüli probleem on lausa nn prioriteet meie jaoks. Tegemist on kindlasti kõige ohtlikuma ja mürgisema ainega, mida Eesti turult leida võib. Näitena tooksin välja, et ühe grammi fentanüüli mürgisust võib võrrelda ühe kilogrammi amfetamiini mürgisusega - see on tuhat korda ohtlikum ja kangem kui amfetamiin,» selgitas Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles