Metssead ja hoiatused kihutajaid ei takistanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: Wikipedia.org

Üleeile õhtul juhtus Ussisoo kandis liiklusõnnetus, kus metsseakarjale sõitis sisse auto. Lähedal elanud inimene kuulis õnnetust ja üritas nii teed puhastada kui ka teisi juhte hoiatada, kuid mitmed autojuhid ei teinud ohumärguannetest väljagi.

«Kuulsin järsku väljast nätaki-nätaki-kriuks-kräuks,» kirjutas Pokkeriprode foorumi kasutaja. «Kuna elan Tallinna-Tartu maantee ääres Ussisoo kandis, siis aimasin halba. Ruttu helkurjope selga, taskulamp ja telefon kaasa ning õue.»

Kirjutaja sõnul oligi juhtunud, mis ta aimas: paar metsanotsut olid leidnud maanteel oma lõpu. Nii helistas ta esmalt hädaabinumbril 112 ja kontrollis taskulambi abil, et mõni auto kuskil võpsikus pole.

«Õnneks polnud, mis on ime, arvestades, et asi juhtus praktiliselt kurvi juures,» kirjeldas ta.

Autojuhid märguannetest ei hoolinud

Edasi üritas abistaja uusi lähenejaid hoiatada, kuid suurt kasu sellest polnud.

«Ühe notsu saime teelt ära ja vehkisin veel tulijatele, et nad hoo maha võtaks, kuid ei midagi – üks sai õppetunni ka kohe, pani seast nii üle, et sea pea lendas kahte lehte,» kirjutas ta.

Et veelgi paremini hoiatada, ajas naabruses elanud inimene tee äärde oma auto, et õnnetuspaika valgustada ja lisaks pandi välja ohukolmnurk ning juhtunust kirjutanu jätkas kätega vehkimist ning masinate suunamist õnnetuskohast mööda.

«Aga kas siis meie autojuhid seisma jäid? Osad jäid ja osad panid täie rauaga läbi,» jätkas ta. «Need, kes panid läbi ilma hoogu maha võtmata ja enda autol miskit lõhkusid – paras teile. Auto roolis tegeletakse auto juhtimisega ja kui on ohu märgid väljas, siis võta hoog maha – äkki on inimene või sinu jaoks miski hukutav asi teel.»

Kirjutaja sõnul helistas ta küll päästeametisse, kuid sealt ei tulnud sündmuskohale kedagi. Ilmus ainult metskonna esindaja, kellega koos nad notsud käru peale tõstsid.

«Et see terve tee oli juppe ja seatükke täis, ei koti kedagi, mina ka seda koristama ei hakka,» lisas ta.

Tee eest vastutab maanteeamet

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht ütles Postimees.ee’le, et kell 21.26 helistas hädaabinumbrile 112 mees ja ütles, et ta sõitis üle loomast. Kuna helistanu ei vajanud abi, siis paluti tal hukkunud loomast informeerida keskkonnainspektsiooni.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnul tuli Ussisool metsseakarja sissesõitmise kohta keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313 kõne neljapäeva õhtul kell 21.23. Operaator andis kell 21.26 teate edasi kohaliku jahiseltsi liikmele, kes vastas, et sõidab välja.

«Vastavalt korrale kuuluvad teedel hukkunud loomad antud piirkonna jahiseltsile,» selgitas pressiesindaja. «Seetõttu  edastab 1313 operaator teate maanteedel hukkunud loomast kohalikule jahiseltsile, kes need  maanteelt ära toimetab. Tee korrastamise ja puhastamise eest vastutab maanteeamet, kellele oli juhtunust Ussisool teade edastatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles