Video: möödakäijad peavad Inglismaal tänaval kinni eestlasest röövli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia Leedsi kohus mõistis eile pikaks ajaks vangi kolm eestlasest juveelipoe röövlit. Inglismaa meedias levib video turvakaamera salvestusega, kuidas röövlid juveeliäris tegutsevad ning kuidas möödakäijad röövli tänaval sündmuspaigalt lahkumisel kinni peavad.

Inglismaa Leedsi kohus mõistis esmaspäeval kolm eestlast süüdi juveelipoodide röövimises. Alar Kaljurand (44) sai kohtu otsusega 18-aastase, Rainis Kilk (26) 18-aastase ning Taimar Uibopuu (30) 15-aastase vanglakaristuse.

Röövid leidsid aset tänavu 25. veebruaril Londonis Oxford Streetil asuvas juveeliäris ja 24. märtsil Leedsis Albion Streetil asuvas juveeliäris.

Videolt on näha, kuidas Uibopuu ähvardab Leedsis õhupüstoliga juveeliäri töötajaid. Hiljem paistab videolt, kuidas Uibopuu eemaldub tänaval röövipaigast ning kuidas juhuslikud möödakäijad ta maha suruvad ja kuni politsei saabumiseni kinni hoiavad, vahendab Daily Mail.

Kohtunik määras Uibopuu kinni pidanud kolmele mehele igale neist 750 naela suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles