Lucas: dialoog Venemaaga naeruvääristab inimõiguste ideed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Välisministeerium

On arusaamatu, kuidas saab Venemaa-taolise maffiariigiga üldse arendada inimõiguste-alast dialoogi, leiab ajakirja Economist Kesk- ja Ida-Euroopa korrespondent Edward Lucas.

Lucase rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et internetikeskkonna Wikileaks kaudu lekitatud dokumendid kinnitavad Venemaa kohta juba varem teada olnud infot ja oletusi, tema sõnul näitavad avaldatud dokumendid selgelt, et USA diplomaadid on Vene poliitikute kuritegelikest sidemetest pidevalt teadlikud olnud, vahendas ERR Uudised.

«Minu jaoks naeruvääristab see kogu inimõiguste ideed, kui istutakse maha inimestega, kes on põhimõtteliselt gangsterid, ning peetakse nendega küünilist, potjomkinlikku dialoogi. Mulle meeldib idee Batmanist ja Robinist, ent leian selle olevat ebaausa Batmani suhtes, sest Batman ju võitles kuritegevusega,» ütles Lucas.

«Lekitatud dokumentide põhjal on mulle selge, et Putin oli kurjategijate kaasosaline, kui mitte kurjategija ise, seega sarnaneb ta pigem Jokkerile kui Batmanile,» lisas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles