Tollitöötajad avastasid novembris üle 880 000 salasigareti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti (MTA) üksused viisid novembris Eesti piiridel läbi 1714 kontrolli, mille käigus leiti üle 880 000 salasigareti ja enam kui 28 000 liitrit salakütust.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 56 korral ja rikkumisi leiti 26 juhul. Kokku peeti kuu jooksul kinni 883 000 salasigaretti ja 28 130 liitrit kütust.

Kokku viisid maksu- ja tolliameti üksused novembris Eesti piiridel läbi 1714 kontrolli, millest 425 saab lugeda tulemuslikuks. Maanteedel oli kokku 1095 kontrolli, mille käigus avastati 39 rikkumist.

Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati novembris kokku 271 ühikut ja narkootilisi aineid peeti kinni 115 grammi. Kütusekäitlejaid kontrollis toll 58 korda ning avastas dokumentidega seotud rikkumisi ja nõuetele mittevastavat kütust kümnel juhul.

4. novembri õhtul pidasid tolliametnikud kinni Moskvast Eestisse saabunud meesreisija, kes väljus küll rohelise koridori kaudu, kuid sisenes kohe uuesti tollitsooni. Mees ei allunud ametnike korraldustele ja üritas põgeneda ning lõpuks toppis tolliametniku püksitaskusse altkäemaksuks 100 USA dollarit.

Sama päeva hilisõhtul peatasid tolliametnikud maanteekontrolli käigus Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Uulu bussipeatuses sõiduauto, mille kontrollimisel leiti pagasiruumist kaks suurt mustast kilest prügikotti, kus oli kokku 19 600 Vene maksumärkidega sigaretti.

Veelgi suurema salasuitsu kogusega üritas järgmise päeva hommikul Eestisse pääseda Venemaa kodanik Aleksei, kelle kaubikust leidsid tolliametnikud 32 420 sigaretti, mis olid peidetud armatuurlaua sisemusse, kaubiku seintesse, ustesse, esiistmetesse ja esikaitseraua alla.

5. novembri pärastlõunal üritas soomlane Eestist üle piiri Soome toimetada 101 liitrit valget läbipaistvat vedelikku, mis oli plastpudelites ja varustatud etiketiga «Talu viin».

10. novembril üritas Venemaalt teed alustanud Opeli juht Koidula tollipunkti kaudu Eestisse tuua 15,6 grammi valget pulbrilist ainet, millele reageerisid tollikoerad ja mis nii tolli kui ka piirivalve tehtud kiirtesti järgi klassifitseerus kokaiiniks. Teibiga kõvasti kinni seotud narkopaki oli mees peitnud autoistme alla.

20. novembril avastati ühest autost kaasreisija istme alt elektrišokirelv. Juhi väitel polnud ta teadlik, et säärane riistapuu on Eestis keelatud. Tolliametnikel ei jäänud muud üle kui sõidukijuht koos relvaga politseile üle anda.

25. novembril tuvastati Maardus paiknevas Olerexi tanklas diislikütust, mis ei vastanud kehtestatud nõuetele leekpunkti poolest. Koguseliselt oli niisugust kütust 2873 liitrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles