Lužkovi sattumine musta nimekirja välistab elamisloa saamise Lätist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lužkov
Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Läti ametivõimud lisasid Moskva endise linnapea Juri Lužkovi nn musta nimekirja ning tema saabumine riiki on ebasoovitav.

Otsust kinnitas RIA Novostile siseminister Linda Murniece.

Siseministeeriumi otsus tähendab, et Läti ei anna Lužkovile elamisluba.

Läti telekanal TV3 teatas üleeile õhtul, et Moskva endine linnapea Juri Lužkov taotleb Lätist elamisluba ja andis vastava avalduse eelmise aasta lõpus Läti Venemaa saatkonda.

Kodakondsus- ja migratsiooniametil oleks taotluse läbivaatamine võtnud aega ühest kuust kuni nelja kuuni.

Lužkov võttis Läti ametivõimude keeldumist rahulikult ja püüab seda taotleda mõnest teisest Euroopa riigist, rääkis Interfaxile olukorraga kursis olev allikas. «Pärast meedias üles kerkinud kõmu võis Läti võimude taolist otsust oodata,» nentis allikas.

Läti kaitseminister Artis Pabriks ütles RIA Novostile, et ei mõista päris hästi Lužkovi lisamist nn musta nimekirja. «Ma ei saa aru, millele see otsus tugines,» ütles ta.

Pabriks lisas, et ta pole seda teemat siseministriga arutanud. «Võib-olla, et tal on rohkem informatsiooni. Mina soovin, et kõik toimuks vastavalt seadustele. Et seadus oleks ühesugune kõigi jaoks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles