Paadunud roolijoodikule määrati kuuajane arest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Kohus määras karistuseks 27 päeva aresti mehele, kes kahe päeva jooksul jäi Lääne-Virumaal liiklusalaste väärtegudega politseile kolmel korral vahele.

Politseile varasemast tuttav 28-aastane Pavel tabati auto juhtimiselt Kundas Kasemäe põiktänavas eelmise aasta 29. oktoobril, teatas Ida prefektuur.

Pavel oli kerges alkoholijoobes, tal puudus juhtimisõigus ja tegemata oli ka sõiduki liikluskindlustus. Politsei koostas talle väärteoprotokolli ja sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsuse. Roolijoodiku tuttav toimetas sõiduauto Opel Omega Kundast Rakverre.

Vaid neli tundi hiljem tabas politsei ta taas autoroolist, kus ta sõidutas oma sõpru linnast välja. Mehe sõnul arvas ta, et on kaine. Seekord võttis politsei mehelt sõiduki ja toimetas selle tasulisse parklasse.

Järgmisel päeval pidas politsei kinni juba tuttava sõiduki Opel, mille Pavel oli tasulisest parklast välja lunastanud. Auto roolis oli seekord Paveli sõber, samuti juhilubadeta mees. Sõber sai väärteoprotokolli juhtimisõiguseta sõiduki juhtimise eest ja Pavel juhtimisõiguse üleandmise eest juhiloata isikule.

«Pavel rikkus järjekindlalt liiklusseadust ja kõige efektiivsemaks viisiks teda karistada oli määrata talle arestipäevad ja sedasi isoleerida ta mõneks ajaks liiklusest,» ütles Rakvere kohtuväline menetleja Ave Uue.

Möödunud aasta lõpus toimunud kohtuistungile ei suvatsenud Pavel kohale ilmuda. Möödunud nädala reedel toimunud kohtuistungil taotles politsei kohtult Pavelile karmi karistust, mille kohus ka rahuldas, määrates mehele 27 päeva aresti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles