Harry Kõrvits: Toompere tahtis alati parimat tulemust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere Postikana rollis lastesaates «Kõige suurem sõber» .
Hendrik Toompere Postikana rollis lastesaates «Kõige suurem sõber» . Foto: ETV arhiiv

ETV lastesaates «Kõige suurem sõber» koos Hendrik Toomperega mänginud Harry Kõrvitsa sõnul meeldis Toomperele kunstilistes küsimustes vastu vaielda, et lõpptulemus oleks võimalikult hea.

Kõrvitsa sõnul olid ETV lastesaate «Kõige suurem sõber» salvestuse ajal üleval erinevad meeleolud. «Seal oli rõõmu ja oli ka intriige, mis käivad loomingulise protsessi juurde. Ilma selleta ei sünnigi midagi,» ütles lavastuses Leopoldi rolli täitnud Kõrvits Postimees.ee’le. Postikana osas üles astunud Toompere oskas tema meelest hästi lõpptulemuse parendamise jaoks kaasa rääkida.

Kõrvits ja Toompere töötasid aastaid koos ka Eesti Nuku-ja Noorsooteatris. 1976. aastal teatriga liitunud Kõrvitsa õpetajaks sai just Toompere, kes teda eelkõige nukkude käsitsemise tehnilise maailmaga kurssi viis.

Kõrvitsa sõnul oli Toompere soe inimene ja täiuslik nukunäitleja.

«Mõtlemine tegi temast täiusliku nukunäitleja – ta lähenes professionaalselt ja sügavuti ning tutvus taustsüsteemiga.»

Kõrvits hindas kolleegi ka kui väga laia silmaringi ja lahtiste kätega inimest. «Ta kogus kaktuseid, kudus ja heegeldas – ta oli väga aktiivne inimene,» lisas ta.

Lastele meeldis Toompere Kõrvitsa hinnangul eelkõige oma hea huumoritaju tõttu. «Ta oskas oma huumoritaju väljendada. Inimene võib olla humoorikas, aga kui ta ei oska seda väljendada, siis on see null.»

Toompere ootamatust surmast kuulis Kõrvits täna hommikul ning märkis, et tema jaoks oli uudis ootamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles