Süüria põllumajandusministrist saab uus valitsusjuht

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja plakatiga, millel kujutatakse kõrvuti Süüria presidenti Bashar Assadi ja Liibüa liidrit Muammar Gadaffit.
Meeleavaldaja plakatiga, millel kujutatakse kõrvuti Süüria presidenti Bashar Assadi ja Liibüa liidrit Muammar Gadaffit. Foto: SCANPIX

Süüriat diktaatorlikult valitsev president Bashar al-Assad tegi ettepaneku moodustada valitsus senisel põllumajandusministril Adel Safaril.

Süüria riikliku uudisteagentuuri SANA teatel palus Assad moodustada valitsus 58-aastasel Safaril, kes on valitseva Baathi režiimi toetaja, vahendas uudistevõrk AFP.

Süüria valitsus astus lõppeval nädalal tagasi, kuid vaatlejate sõnul ei rahulda Assadi reformilubadused riiki ainuvalitseva Baathi režiimi vastu meelt avaldavaid protestijaid. Ka rõhutavad eksperdid, et valitsusel puudub riigis sisuliselt võim ja tegemist on Assadi käepikendusega.

Assad teatas sel nädalal, et ta ei tühista riigis 1963. aastast kehtivat eriolukorra, mis keelab näiteks meeleavaldused. Oma seisukohta põhjendas Assad sellega, et riigis kahe nädala eest puhkenud rahutuste taga on välisriigid, kelle eesmärgiks on Süürias läbi viia riigipööre.

Kuigi Assad ei nimetanud konkreetselt ühtegi riiki, mis väidetava riigipöördekatse eest vastutab. Samas viitas ta oma kõnes Iisraelile, nimetades viimast Süüria peamiseks vaenlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles