Haapsalus on festival «Uus tants 10»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment festivali kodulehest.
Fragment festivali kodulehest. Foto: www.uustants10.tantsuliit.ee

Üheksa aastat Tallinnas toimunud kaasaegse tantsu festival «Uus tants 10» toob esindusliku valiku möödunud hooaja tantsusaagist ka Haapsallu Lääne-Eesti publiku ette.

Festival «Uus tants 10» toob Haapsalu kultuurikeskuse lavale esindusliku valiku Eesti möödunud aasta tantsulavastustest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Valik sai tehtud sellest lähtuvalt, et oleks läbilõige,» ütles festivali korraldaja Jarmo Karing. «Ei valinud paremaid ega halvemaid, valisime läbilõike, et žanriliselt oleks kaetud kõik kandid, mõned etendused on rohkem ilule pühendatud, mõned ühiskonnakriitilised, mõned tantsulised, mõned teatraalsed, sealt peaks igaüks leidma iseendale midagi.»

See tähendab, et laval on «Kaks naist köögis, banaanist rääkimata», Jüri Nael, Mihkel Ernits ja Kehanäppajad, Külli Roosna, Zuga ja «Kohe näha, et vanad sõbrad», Sandra Artistid/Autistid ja palju muud, teiste hulgas ka 2010. aasta parimaks tantsulavastuseks tunnistatud koreograaf Karl Saksa lavastus «Tšuud».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles