Purjus Marko Asmer tabati autoroolist (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Liis Treimann

​Möödunud reedel, 14. juuli õhtul, sõitis alkoholijoobes Marko Asmer oma Mercedes-Benziga Viimsi Delice toidupoe parklas seisnud Toyotale otsa, kirjutab Eesti Ekspress.

Endine vormelisõitja Marko Asmer kinnitas ajalehele, et vahejuhtum tõesti juhtus ning lisas, et ta kahetseb seda, edasisi asjaolusid menetleb politsei.

Marko Asmer on Eesti autosportlane, kes alustas kardisõitjana. Ta on tulnud kardis 1996. aastal Raketi klassis, 1998. ja 1999. aastal juunioride ICA klassis Eesti meistriks ning 1999. aastal ka Soome, Baltimaade ja Põhjamaade meistriks. Aastatel 2013–2015 oli Asmer Eesti Kardiliidu president.

Vormelite ringrajasõidus on Asmer saanud 2004. aastal Briti F3 sarjas kümnenda., 2005. aastal neljanda ja 2007. aastal esikoha. 2003. aastal sai Asmerist esimene eestlane, kes on testinud vormel-1 autot. Asmer sõitis Williamsi autoga. 2008. aastal osales ta Vormel-1 sarjas BMW Sauberi testisõitjana ning 2009. aastal oli ta sarja Superleague Formula testisõitja. Siis tõmbas BMW majanduskriisi tõttu F1 sarjast tagasi ja Marko Asmeri karjäär F1 testsõitjana sai läbi.

2010. aasta aprillis teatas Asmer karjääri lõppemisest ning nüüd aitab ta teisi kardisõitjaid ja vormelipiloote.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles