Seeder: Oppar ei tegelenud kalanduse küsimustega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar.
Alar Oppar. Foto: Ants Liigus

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinnitas riigikogu liikmete arupärimisele vastates, et pistisekahtlustuse saanud ja kalaärisse siirdunud endine poliitiline nõunik Alar Oppar ei tegelenud ministeeriumis kalanduse valdkonnaga.


«Kalandus ei kuulunud kindlasti tema tööülesannete hulka ja ametnikuna ei olnud tal ka võimalik sellesisulisi otsuseid mõjutada,» ütles Seeder.

Minister kinnitas, et tööalaselt polnud tal Opparile mingeid etteheitteid. Küsimusele aasta eest ilmnenud endise poliitilise nõuniku võlgade kohta sõnas aga Seeder, et tal polnud ülevaadet mehe sissetulekute ja väljaminekute kohta ja seda ei pidanudki tal olema.

Endise põllumajandusministri Ester Tuiksoo meeldetuletuse peale, et Oppar võttis ajakirjanduses aktiivselt sõna ka kalandusteemadel, sõnas Seeder, et eks see ole nende väljaannete mure, kes tema kirjutisi avaldasid.

Oppari pistisevõtmise kahtlustuse kohta Taani kalaärimehelt, kelle teenistuses nüüd mees on, märkis Seeder, et seda selgitab uurimine ja küsimus ministri poliitilisest vastutusest sellega seoses on ennatlik.

Septembri alguses pidas kaitsepolitsei kinni kalaäriga tegeleva taanlase Nielseni, kellele esitati süüdistus pistise andmises endisele põllumjandusministeeriumi nõunikule Alar Opparile. Oppar oli selleks ajaks asunud tööle juhtivatele kohtadele mitmesse sama mehe kalaäriga seotud firmasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles