Tallinna vangi­valvur vedas uimasteid

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinisüstlad.
Amfetamiinisüstlad. Foto: Ove Maidla.

Politsei vahistas mõned nädalad tagasi Tartus Tallinna vangla naistöötaja, kellelt saadi kätte ligi 50 grammi narkootilist ainet amfetamiini.


Kinnipidamine oli Postimehe andmeil krooniks pikaajalisemale jälitustööle, mille tulemusena istub nüüdseks vahi all kaks ja raskes uimastikuriteos kahtlustatavaks on kuulutatud veel kaks isikut.



Avalikkusele pakub neist kindlasti kõige enam huvi Tallinna vangla 22-aastane vanemvalvur, kelle autost sai politsei kätte ligi 50 grammi amfetamiini.



Lõuna prokuratuuri eriasjade prokuröri Marju Persidskaja sõnul on kolmele inimesele esitatud kahtlustus narkootilise aine käitlemises suures koguses grupi poolt. Selle eest võib neid oodata 3–15 aasta pikkune vangistus.



Neljas kuriteokahtlustuse saanud isik oli mees, kelle kätte Tartusse toimetatud uimasti jõudis.



Tabatud amfetamiini koguväärtus küündinuks narkoturul kümne tuhande kroonini.


Tallinna vangla direktori asetäitja julgeoleku ja järelevalve alal Raul Siemi sõnul loodab ta, et tõde neil valvurina töötanud naise väidetava narkokuriteos osalemise kohta selgitatakse kriminaalmenetluses peagi välja.



Siemi sõnul võitlevad nad pidevalt katsetega uimasteid kas üle vangla müüride visata või siis need mõne külastaja abil vanglasse sisse toimetada.



«Sellel sügisel tabasime tänu põhjalikule eeltööle vanglaametniku, kes narkootikumide sissevedu korraldada üritas. Praegu viibib ta ise vanglas vahi all,» märkis vangla direktori asetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles