Sarkozy: Süürias ei sekkuta ÜRO resolutsioonita

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kinnitas täna, et välisriikide sekkumine Süürias nõuab ÜRO Julgeolekunõukogu luba.

«Ilma Julgeolekunõukogu resolutsioonita ei saa seal (Süürias - toim) midagi teha,» kinnitas Sarkozy ühiselt Itaalia peaministri Silvio Berlusconiga antud pressikonverentsil, vahendas uudistevõrk AFP.

Ka kutsusid Itaalia ja Prantsusmaa Süüria võime üles lõpetama vägivaldseid repressioone selles Lähis-Ida riigis. Inimõigusorganisatsioonide andmetel on riigis nädalaid kestnud rahutustes hukkunud üle 350 inimese, neist pooled viimase nädala jooksul.

«Olukord on vastuvõetamatu,» kinnitas Sarkozy, kelle sõnul toetab Prantsusmaa araabia maade inimesi nende vabaduspüüdlustes.

«Protestide maha surumiseks ei saa kasutada tanke ja sõjaväge. See brutaalsus on vastuvõetamatu,» lisas Sarkozy, viidates sellega Süüria võimude otsusele saata linnatänavatele tankid ja sõjaväelased.

Süüria valitsus teatas riikliku uudisteagentuuri vahendusel, et valitsusväed on riigi lõunaosas taastanud korra. Võimude teatel otsustasid nad saata sõjaväelased tänavatele pärast seda, kui mitme linna elanikud tundsid muret relvastatud äärmuslaste ees ja palusid valitsusel taastada kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles