LHV: Eesti Telekomi kasum jäi oodatust nõrgemaks

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Mobiilside oli oodatust kehvem, käive jäi prognoosile 1,6 protsenti alla ning kasum kujunes oodatust 3,2 protsendi võrra nõrgemaks, kommenteeris LHV Eesti Telekomi kolmanda kvartali tulemusi.


Eesti Telekomi käive kahanes kolmandas kvartalis 3 protsenti ning kasum 4,6 protsenti, võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kirjutas

Äripäev

.

Elioni internetiklientide arvu kasv näitab vähenemistrendi, mille põhjal võib järeldada, et Elion on kasvuvõimalusi internetiturul ammendamas, märkis Starmani kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen konkurendi tulemuste kohta.

Mobiilside oodatust nõrgemate tulemuste taga oli LHV analüütiku Erki Kerti sõnul peamiselt roaming-tulude langus ning sidumishindade alanemisest tingitud sidumistulude vähenemine.

Samuti on koos majanduse jahtumise ja tarbijakäitumise muutumisega vähenenud telekommunikatsioonikaupade jae- ja hulgimüügist saadavad tulud.

Eesti Telekomi reedesel online-briifingul teatas ettevõtte juhtkond, et arvestades praegust majandussituatsiooni, on nende ärikasum jätkuvalt stabiilne ja kolmanda kvartali tulemused on ootuspärased.

«Kolmandas kvartalis on töötajate arv vähenenud kõigis Telekomi Grupi ettevõtetes. Aastaga on Telekom Grupi töötajate arv vähenenud 64 võrra. Kuna ka järgmise aasta majandusolukorda hindame jätkuvalt raskeks, jätkuvad kõigis ettevõtetes efektiivsusprogrammid,» ütles Eesti Telekomi juht Valdo Kalm.

«Tänaste tulemuste valguses peame tõenäoliselt mõnevõrra neljanda kvartali prognoose langetama, pidades peamiselt silmas just müügitulu poolt,» prognoosis Kert ning lisas, et kahtlemata avaldab majanduse jätkuv jahtumine mõju ka Eesti Telekomi tulemustele ning seda peegeldab LHV ka oma prognoosides.

Analüütiku arvates võib siiski nentida, et Eesti Telekomi tulemused peaksid majanduse kiirele jahtumisele võrdlemisi hästi vastu pidama ning Eesti Telekomi kui hea dividendimaksja osas on LHV endiselt positiivselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles