Politseil oli juba eelnevalt käsk Tenerife pealõikaja vahistada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ohvri surnukeha äravedu kuriteopaigalt.
Pildil ohvri surnukeha äravedu kuriteopaigalt. Foto: SCANPIX

Tenerifel ühes poes juhusliku Briti naise mõrvanud bulgaarlase kohta oli vahistamiskäsk olemas juba kolm päeva enne mõrva.

Võõrast naist pussitanud ja tal pea otsast lõiganud Bulgaaria mees taheti arreteerida seoses ühe varasema vägivallatsemisepisoodiga, vahendab BBC News.

Pühapäeval saatis kohus 28-aastase Dejan Valentinov Dejanovi 60-aastase Jennifer Mills-Westley mõrvas kahtlustatava vangi.

Kohaliku politsei esindaja sõnul mõisteti Dejanov jaanuaris süüdi ühe mehe ründamises. Väidetavalt lõi ta ohvrit näkku, lüües tal hambad välja. Veebruaris saadeti Dejanov psühhiaatriahaiglasse vaimse tervise hindamisele, kust ta aga peagi välja pääses, kuid pidi iga kuu kohtus allkirja andmas käima. Kohaliku ajalehe La Opinion andmeil sai mees vaimuhaiglas ka ravi.

10. mail anti välja tema vahistamiskäsk, kuna mees polnud allkirja andma ilmunud. Politseini jõudis korraldus kaks päeva hiljem ning politsei esindaja ei leia, et kohus või korrakaitsjad oleksid asjaga viivitades midagi valesti teinud. «See polnud kiireloomuline asi, meil on tähtsamaid asju, mille kallal töötada. Me ei saanud juhtunut ette näha,» selgitas ta.

Dejanovi ohvriks langenud Jennifer Mills-Westley oli pensionipõlve pidav endine teedeohutuse ametnik. Mees ründas teda suveniiride ja hiina toiduga kauplevas poes ega lausunud pealtnägijate sõnul seejuures sõnagi. Dejanov lõikas ohvril pea otsast ja suundus siis seda kaasas tassides tänavale, kus turvatöötajal ta pikali suruda õnnestus.

Kohaliku siseministeeriumi esindaja Dominica Fernandez ütles, et rünnak näis olevat täiesti juhuslik ja kahtlusalune on piirkonnas hästi tuntud.

Aastas 10 miljonit turisti kohale meelitavatel Kanaari saartel, mille hulka Tenerife kuulub, on säärased vägivallajuhtumid äärmiselt haruldased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles