Tšehhi võimud kuulutasid persona non grataks Ukraina sõjaväeatašee

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina riigilipp
Ukraina riigilipp Foto: SCANPIX

Tšehhi ametivõimud otsustasid kuulutata persona non grata’ks Ukraina saatkonna sõjaväeatašee.

Tšehhide otsus on vastusammuks Ukrainale, mis otsustas 13. mail saata riigist välja kaks Tšehhi sõjaväeatašeed, vahendas Interfax-Ukraina.

Ukraina välisministeeriumi kommunikatsioonijuht Oleg Vološin väljendas kahetsust, et diplomaat saadeti välja kättemaksuks. «Meil on väga kahju, et vastuseks võeti vastu otsus kuulutada persona non grataks Ukraina sõjaväeatašee. Meile polnud keegi öelnud, et meie atašeed milleski süüdistatakse.»

Vološin Ukraina diplomaadi nime ei avaldanud. Ka pole seda Ukraina Tšehhi saatkonna koduleheküljel.

Ukraina julgeolekuteenistuse selgituse järgi kogusid Zdeněk Kubicek ja Petr Novotny ebaseaduslikult informatsiooni Ukraina raketi- ja kosmosesüsteemide väljatöötamisest Venemaa jaoks.

Tšehhi välisminister Karel Schwarzenberg oletas, et tegelikult on kahe tšehhi diplomaadi koju saatmise taga see, et Tšehhi andis varjupaika Julia Tõmošenko kunagisse kabinetti kuulunud majandusministrile Bohdan Danylyshynile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles