ERR.ee: tarbijakaitse ei välista pangaliidu vastu kohtusse minekut

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenud..
Laenud.. Foto: Postimees.ee.

Tarbijakaitseamet kinnitas, et kohtusseminek pangaliiduga seoses eluasemelaenude konverteerimisega ei ole päevakorrast maas.

Millal ja mida tarbijakaitseamet täpselt ette võtab, seda hakkab amet arutama homme, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pangaliit juhib tarbijakaitseameti tähelepanu aga sellele, et Eesti Pank on kehtestanud hulgi- ja jaevaluutavahetusele erinevad nõuded.

Nimelt on hulgivaluutavahetuseks konkreetselt paika pandud keskkurss ehk 15,64, mille alusel käib valuutavahetus kommertspankade ja Eesti Panga vahel.

Lisaks juhtis pangaliit ameti tähelepanu sellele, et laenu tagasimaksete puhul ei kasuta pangad valuutavahetusel sularahakursse, vaid sellest soodsamaid ülekandekursse.

Finantsinspektsioon leiab aga, et pangad võivad kasutada eluasemelaenude konverteerimisel kommertskurssi, kui pooled on nii kokku leppinud.

Eesti Pangaliidu juhatuse esimees Aivar Rehe kinnitas, et liit teeb ettevalmistusi selleks, et konverteerimise lisatasu, -kulu või -tulu, oleks kirjeldatud klientidele fikseeritud vastavates kontoväljavõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles