Baltic Energy Partners kasutab Estlinki kaablit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlinki merekaabli avamisel.
Estlinki merekaabli avamisel. Foto: Peeter Langovits

Baltic Energy Partners kasutas nädalavahetusel esimese sõltumatu elektrikauplejana Estlinki merekaablit elektrikaubanduseks NordPooli elektribörsiga.


Novembri algusest alustas energiakaubandusettevõte Baltic Energy Partners (BEP) elektrienergia kaubandust üle Estlinki merekaabli NordPooli ElBas elektribörsiga. BEP on esimene kaabliomanike ringist väljastpoolt tulev merekaabli reaalne kasutaja, kuigi lepinguid on sõlminud ka teised.

BEPi lepingulisteks klientideks on mitmed Eesti sõltumatud taastuvenergia- ja koostootjad, võrguettevõtjad ning vabatarbijad, kelle koguportfell on 300GWh, ehk hinnanguliselt neli protsenti Eesti 2009. aasta elektrienergia tarbimisest.

Estlinki merekaabli kaudu Põhjamaade elektribörsi NordPool ElBas kasutamine võimaldab hinna sobivusel elektrienergiat kas osta või müüa sõltuvalt klientide elektriportfelli vajadustest.

Tulenevalt tasakaalustatud elektriportfellist ja efektiivsest tegevusmudelist, suudab BEP pakkuda elektritootjatele ning -tarbijatele soodsamaid kauplemistingimusi, maksimeerides oma teenuse abil elektriportfelli väärtust.

«Põhjamaade elektriturg on meie jaoks osa koduturust. Kasutame Estlinki oma klientide ostu- või müügiportfellis eelkõige juhul, kui Põhjamaade elektrihinnad on piisavalt atraktiivsed,» rääkis Baltic Energy Partnersi partner Peeter Pikk. Ta lisas, et NordPooli Balti hinnapiirkonna loomine annab sõltumatutele elektri tootjatele ja tarbijatele monopolidest sõltumatu tegutsemiskanali.

Baltic Energy Partners OÜ on Eesti erakapitalil põhinev energia- ja emissioonikaubanduse ning konsultatsiooniteenuseid pakkuv ettevõte, mille eesmärgiks on pakkuda elektriturul uuelaadseid terviklahendusi konkurentsivõimeliste hindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles