Läti majandusminister: Air Baltic on suures kahjumis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic
Air Baltic Foto: Mihkel Maripuu

Läti majandusminister Artis Kampars ütles intervjuus riigi meediale, et kohalik lennufirma Air Baltic jäi esimese viie kuuga 18 miljoni lati ehk ligi 26 miljoni euroga kahjumisse.

Minister avaldas arvamust, et kahjum tekitati, et «pumbata firmast raha välja,» vahendab Leta.

«Möödunud aastal pani Läti valitsus firmasse rohkem kui 15 miljonit latti, et Air Baltic saaks endale uusi lennukeid osta ning jätkata arengut,» sõnas ta. Firma juht Bertolt Flick näitas ministritele äriplaani, mis lubas tänavuseks ja tulevaks aastaks suurt kasumit, kuid selle asemel kaotab firma suuri summasid, rääkis minister.

«Eelmisel aastal oli Islandi vulkaan, kuid sel aastal pole vulkaanipurskeid olnud, mis oleksid lennufirmade tööd seganud,» ütles ta.

Lennufirma vastas kahjumi paljastamisele üleskutsega, et minister peaks oma ametipostilt maha astuma vastutustundetult info paljastamise pärast.

«Lätis on ütlus, ära sae oksa, millel istud. Läti valitsusel on Air Balticus suur osalus. Kamparsi vastutustundetud avaldused kahjustavad lennufirma mainet,» sõnas firma asepresident kommunikatsiooni alal Janis Vanags.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles